Ekonomik Durum

20.02.2013 1756

            EKONOMİK DURUM:

            Köy genellikle çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. önceleri köyde yapılan tarım sulu değildi. Açılan kuyular ve sondaj ile sulu tarıma geçildi. Suyun sebze yetiştirmedeki önemini kavrayan köylüler 1970 lerin başında  sulu tarıma başladı. Sulu tarıma geçildiği tarihten itibaren köyün ekonomik durumu düzelmiştir.

Köyde sırasıyla en çok aşağıda yazılı ürünler yetiştirilmektedir.

1- Biber     2- Domates    3- Şeker  Pancarı    4- Buğday     5- Ayçiçeği     6- Fasulye   

7- Patates  8- Lahana 9- Pırasa 

            Geçimini ziraat ve sebzecilikten sağlayan köy halkı ürünlerini her zaman hak ettiği fiyattan pazarlayamamış bazen ürün tarlada kalmış, bazen de alıcının insafına terkedilmiş. Köyün çalışkan halkı zengin toprakların hakkını vermiş, üretmeye devam etmişlerdir.

            Ancak 2000 li yılların başından itibaren arz talep dengesi gözetilmeden yapılan ekimler sonucu pazarlamada zorluklar yaşanmıştır. Köydeki bazı çiftçiler sebzeden ileriki yıllarda yeterli geliri elde edemeyeceklerini düşünerek Meyveciliğe yönelmişlerdir.

            Köyde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı da yapılmaktadır. Fakat köyde hayvancılık fazla gelişmemiştir. Bunun sebebi süt alımlarının birkaç kişinin elinde olması  ve çiftçinin Pazar bulamaması, bu sektördeki gelişmeyi önlemektedir. Köy merasının olması yanında yem sanayinin de geliştirilmesi imkanı vardır. Köyde kurulan kooperatifin de gayretleriyle köyde hayvancılık geliştirilmeye çalışılmaktadır.

            Köye elektrik 1964 yılında bağlanmıştır.